tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 64 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok
BOOMBOX.sk - Fórum

Témy prenesené z boombox.wbl.sk

Uzamknuté, nové témy budú automaticky zmazané
COFI_NO_PUBLIC_WRITECOFI_NO_PUBLIC_WRITE_LOGINCOFI_ORCOFI_NO_PUBLIC_WRITE_REGISTER
COFI_GOTO_LAST_ENTRY
Fórum  » Témy prenesené z boombox.wbl.sk  » Žárovky versus diody
boombox.wbl.sk

boombox.wbl.sk
9 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
19.03.2011 21:33

Žárovky versus diody

Žárovky versus diody
krtek
email:
datum: 14.09.2010 21:24:32

Je lepší mít původní stroj s nedostupnýma žárovkama nebo nepůvodní s efektníma a nesmrtelnýma ledkama?
Já zatím všude dávám žárovky,ale kdybych měl posledních pět,dal bych je do těch mašin,co jsou zachovalý a kvalitní a ledky bych dal do potlučených a lacinějších.
Pište názory.

Ser na pocity!
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 14.09.2010 21:55:43

Krtku,
já ti poviem ako to vidím ja. Kašlem na celé žiarovky, všade kde je vypálená, pchám LEDku. V Hitachi TRK-5280 bola na stereo vyladenie 12V žiarovka - samozrejme vypálená a už tam žmurká červená LED. Tak isto, ak mi niekde odíde žiarovka na ladiacej škále, buď zoženiem svetlooranžovú LED, alebo dám pred bielu LEDku kus starožltého plastového primerosu a bude to. Treba však prihliadať na to ako to bude vyzerať. Jasné že ak tá LEDka modernej farby bude svietiť neprirodzene, treba tam dať nejaký farebný filter. Napríklad už ma štvalo to, že Hitachi TRK-8170 nemalo podsvietené indikátory. Jedna biela LEDka cez prepážku a vec hotová! Inak ale vec vkusu a miery konzervatívneho zmýšľania.

krtek
email:
datum: 16.09.2010 02:16:36

No ale víšco,ne všude se dioda vejde.Do Aiwy TPR-300 jsem chtěl dát diodu,protože žárovku jsem zrovna neměl,jenže jak vecpat do malýho prostoru cca 4mm diodu s odporem tak,aby svítila do boku? Tak jsem vzal tu nejmenší co jsem měl,ohnul jí chapadla a pilníkem zkrátil pouzdro.No samozřejmě se spálila,tak jsem ji vyměnil za novou,ta se sice nespálila,jenže zase svítila tak málo,že to šlo vidět jenom potmě.Což je druhej problém-jak u rozebrané mašiny zjistit napětí pro žárovku,kór když má fungovat jako indikátor? Tak jsem tam nakonec dal zase žárovku a funguje to normálně. Na druhou stranu u jednouho Hitače (Hitachi TRK8180)plánuju nějakej tuning včetně led podsvícení indikátorů,je to taková zašlá troska,někdo s ním hral ping pong asi,tak chcu vyzkoušet jak to bude vypadat třeba se safírovýma ledkama....

Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 16.09.2010 14:38:42

Jasné, nie všade sa dióda vojde, na to máme oceľové vrtáky aby sme rozšírili priemer. Presne ako v mojom HITACHI TRK-5280. Tam som dal 5mm vrták a priestor na LEDku bol hotový. Ja viem, je to zásah, ale kašlem na to, nebudem to predávať niekedy ako TOP kus na Aukre za 200€. V tvojom prípade áno, bolo treba ohnúť diódu aby svietila určitým smerom a to sa niekedy pri tej precpanej bedni nedá tak ľahko. Je pravda, že dneska je sortiment vysokosvietivých diód, aj miniatúrnych široký, ale zase to netreba robiť za každú cenu ak sú s tým také problémy. ) Ale pilníkovať LEDku kvôli skráteniu puzdra, tak to som ešte nevidel. Aj keby ti fungovala, zabil by si svetelnovodivé optické vlastnosti puzdra aj tak. Čo sa týka merania aká má ísť origo žiarovka, no ja neviem, ale predpokladám, že treba nabehnúť na stanicu, ktorá určite vieš, že ide stereo a zmerať voltmetrom na výstupe kontaktov napätie. Keď má 11,75V, tak je to jasné, že tam má ísť 12V žiarovka, trebárs taká miniatúrna aké idú do autorádií. Ale za tie zase nevedia čo v obchode pýtať. Tiež mi v CB staničke v kuse odchádzali žiarovky, tak som si ich raz nakúpil do foroty a mám vystarané. A dokonca som bol tuner, pretože som zohnal aj červené!!! S tým Hitachi sa pohraj, to podsvietenie indikátorov je brutus, nemá to chybu! Ja som použil takú peknú ozdobnú, na ktorej sa trieštilo svetlo a vyzerá to fakt dobre. Akurát ju treba dobre upevniť (lepiacou pištoľou), pretože mne nejak uhla a jedna strana je osvetlená slabšie.




 
Fórum  » Témy prenesené z boombox.wbl.sk  » Žárovky versus diody
| + -