tumblr statistics

Prihlásenie



Kto je online?

Práve tu sú 106 návštevníci a žiaden člen nie je on-line

Minichat

Vypnúť/zapnúť Zvuk Smajlíci História FAQ Kide Chat
18:07-- Eduard: No to sme dopadli teda! Ale je to vekom a samozrejme spoločenskými pomermi. Veľa všeličoho sa udialo, tak sa aj človek podľa toho nejak nastaví. Ja si hovorím každým rokom, že sa do niečoho pustím, ale vždy je to iba predsavzatie na Silvestra. Už sú iné priority, ale drieme to určite, nezanevieram. Uvidíme čo bude.
10:14-- Teslak: Aj u mňa priatelu už mi ostali v izbe lebo bicie, nejaké DJ prehrávače a zopár gitár.Ale neveril by si mi koľkokrát mi píšu ľudia ohľadom rady alebo opravy magnetofonov hlavne kotucakov.Ale celá zbierka je už dávno minulosť až na jeden mgf čo som dostal od kamaráta.
12:19-- Eduard: Jéééj, sem niekto aj píše? Ahoj Tomáš! No vieš, veľa vecí sa zmenilo, ale vidíš, žijem, zbierka zapadá prachom, ale pravidelne ju vysávam, takže nie je to až také zlé. Asi čakám na dôchodok, kedy budem mať na tieto veci omnoho viac času a voľnú myseľ.
13:18-- Teslak: Ako žiješ nebol som tu už niekoľko rokov
13:18-- Teslak: Ahoj Edo !
20:22-- Eduard: Zdravím, nie, 820-ku by som si chcel nechať. Tesla "expozíciou" som dosť oklieštil, nechávam si iba SM 260, 261 a 820-ku.
19:26-- glastron: zdravim eduard,nahodou teslu 820a nepredavate? dakujem
7:06-- Eduard: Palo, aj by som povedal, že je asi dobré sa zamyslieť či preferovať kvantitu, alebo kvalitu. Takže mojim plánom je oddeliť zrno od pliev a konečne na čo sa chystám už roky, zredukovať počet magičov doma. No ale je tu tá druhá zložka a to je čas. To už je horšie. Hodina denne by bol čas, ale na takúto robotu treba niekoľko hodín v kuse aby človek nestratil niť.
23:04-- PotPalo: Ono je hlavne problém s časopriestorom. Nieje čas a ani priestor. :S
17:01-- Eduard: Tak no, žijú, prežívajú, čaká sa na znovuzobudenie ktoré nie a nie prísť. :-)
14:15-- oneeeee: boomboxy ešte žijú .
18:22-- Eduard: No né, sem aj niekto chodí???? Krtek, kde máš web??? Ja žijem, s rúškom na ksichte!
14:52-- krtek: Všude to zdechlo, už to nikdo nesbírá :P
14:52-- karlosg: uz to tu zdochlo?
12:27-- Eduard: ... a posledný... :P
0:16-- PotPalo: Prvý! :P
18:40-- PotPalo: O mesiac o tomto čase už bude po Vianociach. Ako dobre. ;)
9:41-- Eduard: Aj tak to nikto nečíta a vôbec, netuším kde tá chyba je. Ja nemám čas čítať svoju vlastnú stránku! :P
16:38-- PotPalo: "webového profilu profilu " na hlavnej stránke...
18:32-- PotPalo: To jej otvoríme škárku bez sieťky, ale to je na druhom konci bytu, teda na balkóne, to by pavúky mali dlhú cestu až sem. To by trikrát zablúdili, než by sa mi sem odtiaľ dostali.
15:10-- Eduard: Ale jedno nechápem, ako tá hrdzavá mačka vie prejsť cez sieťku... O.O
14:43-- PotPalo: Aj u teba? Sedia v kúte a pozorujú dianie v miestnosti. Ja ich volám špióni. Ako sa dostanú dnu netuším, všade sú sieťky. Aj teraz tu jedného špióna mám, v kúte sa tvári že tam nieje.
12:25-- Eduard: Jáj Palino, rovnako ako nedokážem riešiť predčasný prechod žien do klimaktéria, nepomôžem ti ani v tomto. Blbá chrobač ale áno. Už sa sťahuje zvonka dnu a dom je plný spiderov.
22:22-- PotPalo: Blbá chrobač! Zase ten starý chrobák: keď sa prihlásim na boombox.sk (bez www, úvodná stránka) a kliknem na odkaz ktorý je s www na začiatku (áno, sú tu pomiešané časti stránky s a bez www), tak tam nie som prihlásený. A zrejme to funguje aj naopak. Preto som bol prihlásený kedysi dvakrát, páč to chcelo prihlásenie znova. Nejako to má rozdvojenú osobnosť, tento systém. Nech žije hmyz! :P
22:13-- PotPalo: Nič! Zabalené v troch červených krabiciach so striebornými hviezdičkami. Alebo pokiaľ predsa niečo, tak by som chcel svetový mier. Alebo aspoň svätý pokoj. :D
14:17-- Eduard: Palo zase rýpeš na moje najcitlivejšie miesta? :-) Ja mám problém s vianočnými darčekmi všeobecne a nieto ešte na boombox! Ozaj, čo chceš na vianoce pod stromček? O.O
13:16-- PotPalo: Ahóóój. Nech sa už niečo deje. Alebo sa čaká a bude to ako Vianočný darček? :D
6:31-- Eduard: Nazdar Maťo, ty telepat!!! Ešte ťa nedoštípali nadobro komáre? To som rád že si sa ozval, minulý týždeň som na teba myslel že ako sa asi máš. Super!
6:10-- yokohamaba: pozdravujem Eda a oznamujem,že žijem:-)
18:24-- Eduard: No, a to už ja nevyrábam, vôbec nič... Načo platím doménu a web? O.O

Iba registrovaní používatelia môžu prispievať do chatu, Zaregistruj sa alebo Prihlás

Fórum

Posledný príspevok
BOOMBOX.sk - Fórum

Témy prenesené z boombox.wbl.sk

Uzamknuté, nové témy budú automaticky zmazané
COFI_NO_PUBLIC_WRITECOFI_NO_PUBLIC_WRITE_LOGINCOFI_ORCOFI_NO_PUBLIC_WRITE_REGISTER
COFI_GOTO_LAST_ENTRY
Fórum  » Témy prenesené z boombox.wbl.sk  » GF 8989
boombox.wbl.sk

boombox.wbl.sk
9 COFI_POSTSCOUNTER
COFI_OFFLINE_GUEST
COFI_LOCATION:
COFI_NO_LOCATION
19.03.2011 23:05

GF 8989

ottofon
datum: 11.02.2011 16:19:36

Přátelé dnes jsem zakoupil 2 stroje - Sharp 8989 a JVC RC 656 pokud je znáte budu rád za každé info. Díky Ottofon

Nehorázne!
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 11.02.2011 19:30:13

No snáď si nemyslíš, že ti tu teraz budem gratulovať! Budem ti závidieť a priať tie najhoršie sny!
Ale nie, to je skvelé a musím sa priznať, že 8989 som doteraz nejak neregistroval. To JVC je tiež pekné. Super že sa držíš tunajšieho domáceho hesla Don´t kill boombox!!!, aj ja mám radosť. Budem musieť pre vzorných zberateľov zaviesť nejaké bonusové poukážky. Napríklad ukecám kolegyne v práci, aby sa vyzliekli a na stoloch pri LCD monitoroch urobili striptíz. To celé nahrám na video a vytvorím zaheslovanú sekciu, kde budú mať prístup všetci, ktorí zachránia nejaký ten boombox. Na základe autentickej fotografie s priloženými novinami z aktuálneho dňa budú mať prístup celých 24 hodín a borci, ktorí zachránia 10. boombox, dostanú poštou DVD The Best of Eduard´s Girl Colleagues. 60 minútový zostrih najpikantnejších scén a ako bonus Making video, dokument ako to celé vznikalo.
Čo? Neni dobré? Myslím, že vždy lepšie ako Fidorka...
Ottofon, keď bude zase niečo nové ozvi sa!

Re: Nehorázne!
ottofon
email: ottofon@seznam.cz
datum: 11.02.2011 21:13:49

Reakcia na príspevok od "Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk"Nehorázne!

ok,až to vyfotim tak pošlu čumkartu

sharp/jvc
krtek
datum: 11.02.2011 23:16:03

Tyhle dva stroje jsem nikdy neviděl a neslyšel
Nicméně podle fotek musím konstatovat,že jim to spolu bude slušet.Oba vypadají že jsou vyrobený ve stejnou dobu a pro stejnou cílovou skupinu.Taková decentní střední třída.Jsi sběratel?

4Eduard..já jsem vzornej sběratel dvojnásobně,mě bys měl udělat dvě DVD nebo jeden BD! Akorát místo šlapky na sole bys mohl radši natočit nějaký mašiny konečně Making video a dokument ako to celé vznikalo bys mohl dát hned za kapitolu o tom,jak Eduard opravuje kladivem RFT stern

Re: sharp/jvc
ottofon
datum: 12.02.2011 21:27:04

Reakcia na príspevok od "krtek"sharp/jvc

jsem začátečník,ale učim se hledám,hledám a kupuju

Special offer 4krtek!
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 13.02.2011 06:14:57

Krtek, zaťal si do živého! Okrem toho, že ma nenapadlo uctiť si tvoje zberateľské zásluhy nejakým dobrým Blu-Ray ale podhadzujem ti tu nejaké obyčajné DVD som si nasral do krku mojim dávnym prísľubom, že sa posnažím a NIEKEDY uploadnem nejaké videá z mojich mašín. Nemám ich a v dohľadnej dobe sa obávam že ich mať ani nebudem. Nedisponujem štúdiom ako ty, mimochodom, to ťa musím ešte raz pochváliť tu pred nastúpenou jednotkou, že si dávaš na videách záležať a sú veľmi nápadité, nakoľko slúžia iba na jeden účel pre klubovú scénu. Pozrel som si aj fotky z making video, môže byť. Nebudem sa vyhovárať, vysvetlím iba dôvody, ktoré som tu už uviedol niekedy. Nemám videokameru! Teda niežeby som bol nejaký soc čo nemá ani na kameru, ale trúchlim za mojou starou JVC GR-M5, ktorá ma opustila asi v roku 2001 a doteraz som v LOW END-och nenašiel rovnocennú náhradu. Vystriedal som niekoľko kamier, ale vždy som išiel grcať z toho obrazu čo z nich liezol. Mojou poslednou kamerou bola HDD kamera Panasonic HDR 60. Absolútny shit, s ktorým sa uspokojí snáď iba divák, ktorý si obrázky z nej pozerá na priloženom displeji. Kúpil som ju za asi 260€ a po troch mesiacoch trápenia som ju predal nenáročnejšiemu užívateľovi, ktorý si ju nevedel vynachváliť za mojich prijateľných 180€. NECHCEM kameru pod 1000€! Nemám potrebu si ju ani kupovať, kvôli BBX? Ešte na to nedozrel čas. Ale príde jeden deň, keď mi niekto ponúkne zachovalú Hi8 od SONY, kúpim novú baterku a bude vystarané. Z Hi-8 som záznamy videl, a tie zábery boli veľmi pekné, ale nakoľko analóg a už niekoľkoveľa nocí som strávil konverziou videa, dosť ma to odrádza. Ale asi to bude lepšia cesta ako pozerať niekoľkogigové kocky z nejakej sračkovej HDD kamery. Mám síce Nikon D90, čo má údajne aj HD video, ale tam je problém, že treba ostriť ručne, pretože ten objektív síce má AF, ale iba v režime fotenia, takže sa obávam slepoty záznamu. No a zase konverzia do menšej veľkosti a to je pre mňa nočná mora, tie nespočetné digitálne kocky na obraze. Robil som pred rokmi v dvoch televíziách, tam som bol rozmaznaný na Betacame a keď som raz prišiel domov zo služby, chytil som svoju kameru JVC GR a teraz neviem typ, GR-M21???, proste VHS kamera s odklopným displejom a chcel som ju drbnúť o zem keď som si z nej niečo prehrával, ale napadla ma lepšia vec. Za to, čo som dal v obchode asi 24.000 Sk som po asi roku vypýtal od jedného taxikára nehoráznych 12.000 a ten ma stlačil na 10.500 aj s brašňou, 3 funglovkami kazetami a kopcom príslušenstva. Takže takto som ja s kamerami. Ako nejaká teenagerka, ktorej sa zhnusil orál a po pár zlých skúsenostiach o tom nechce ani počuť. Ale ja vravím, že nevie čo je dobré! .
Každopádne sa za tie moje nenahrané videá všetkým čo na ne čakali ospravedlňujem a sľubujem, že minimálne jedno na pokus urobím keď bude lepšie svetlo, ktoré sa mi doma nechce kvôli tomuto vyrábať umelo a zavesím to konečne na môj stagnujúci YouTube kanál. No a ďalšia vec je strih a vyrobenie toho videa. Krtek, máš na to bunky! Aby som konkuroval, musím poriadne máknuť.

Re: Re: sharp/jvc
velus
datum: 13.02.2011 12:23:37

Reakcia na príspevok od "ottofon"Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "krtek"sharp/jvc

Bylo by moc drzé se optat za kolik jsi to sehnal a kde ?

Re: Re: Re: sharp/jvc
ottofon
email: ottofon@seznam.cz
datum: 13.02.2011 22:39:36

Reakcia na príspevok od "velus"Re: Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "ottofon"Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "krtek"sharp/jvc

dal jsem za oba 80€ přes kamarády,něco na netu jak kdy. Jo musíš se snažit a né čekat na sběrné dny až někdo něco vyhodí

Re: Re: Re: Re: sharp/jvc
velus
datum: 13.02.2011 23:05:12

Reakcia na príspevok od "ottofon"Re: Re: Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "velus"Re: Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "ottofon"Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "krtek"sharp/jvc

No já to nemám ze sberného dvora, ale spíš mi těch chudinek bylo líto, když to chtěl někdo vyhodit, taky jsem toho dost koupil na aukru. 50 ks určitě. Ale nekupujujen boomboxy,ale i tranzistoráky a elektronkové radia a mono magnetofony s rádiem. Abych něco našel na sběrném dvoře, tam nemám konexe, ale někdy mi to nosili opilci za malý peníz.

Re: Re: Re: Re: Re: sharp/jvc
ottofon
email: ottofon@seznam.cz
datum: 13.02.2011 23:11:25

Reakcia na príspevok od "velus"Re: Re: Re: Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "ottofon"Re: Re: Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "velus"Re: Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "ottofon"Re: sharp/jvc
Reakcia na príspevok od "krtek"sharp/jvc

ber to jen jako srandu a popíchnutí každej se nějak snažíme

nemám kameru
krtek
email: c.krtek@seznam.cz
datum: 14.02.2011 04:06:22

Tak jak chceš natáčet striptérky,když nemáš kameru?
Ty děláš,jak kdyby ty tvoje videa měla vysílat BBC.Moje videa se ti líbí a přitom jsou tak zkomprimovaný,že ve výsledku mají horší obraz než můj mobil.Když video nahrávám na youtube,tak má kolem 50MB,to je nic. Natáčím je sice kamerou,která nová stála 70000kč (Sony DCR-TRV900E),ale kdybys viděl ten obraz natočenej venku na slunku,tak si pobliješ bačkory.Já kdybych měl Nikon D90,tak natáčím jenom s ním! Ve videích s kamerou nehýbu,tak autofokus nepotřebuju.Naopak bych využil velkej objektiv s malou hloubkou ostrosti a velkej snímač.Která kamera to má?
Pořízení analogové kamery je to nejhorší co můžeš udělat.Měl jsem několik osmiček včetně poloprofesionální Sony VX3 a ani jedna nefungovala na 100%.Buďto byla nějak rozjetá elektronika,nebo se mačkal pásek.I když to teda byly samý vykopávky.Ještě mám doma pěknou CCD V800E,ale taky žvejká pásek.Ztvrdne ti kladka a můžeš to vyhodit.Mám od ní veškerý vybavení a co teď s tím? Novou kladku neseženu.Já říkám UŽ NIKDY mechanickou kameru! I ta miniDV co mám teď už má sjetý hlavy a někdy vůbec nechce natáčet.
A studio doma taky nemám,to se ti asi zdálo.Natáčím v obýváku a většinou tam ještě přijde ségra žehlit prádlo,přičemž žehlící prkno tak vrže,že se vůbec nedá natáčet.
Myslím si,že při natáčení boomboxů spíš záleží na zvuku,než na obrazu.Fotky máme na webu,každej se může přijít podívat,když ho zajímají detaily.Nikdo neočekává na youtube zázraky,na to máme hollywood

Něco malého, veliké poštovné
velus
datum: 14.02.2011 12:25:52

http://aukro.cz/show_item.php?item=1460339638#gallery

Re: nemám kameru
velus
datum: 14.02.2011 12:29:05

Reakcia na príspevok od "krtek"nemám kameru

To, že na nahrávky snad se nemusí měnit vzdálenost od předmětu - boomboxu, to klidně podepíšu. A taky je fakt, že na youtube to ještě hodně zkomprimují.

To je fakt, nemám kameru, ale niečo lepšie )
Eduard, www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 14.02.2011 13:20:00

4Krtek : Ja nemám kameru!!! No vidíš, na to som nepomyslel, ale možno by nejaká striptérka doniesla svoju kameru . Ale dobre, konečne ma niekto nakopol!!! Musím ti vymyslieť nejaký špeci bonus. Nejakým blbým Blu-rayom to rozhodne odfajčiť nechcem. Tak fajn, BBC moje videá vysielať nebude, ale vieš, všetko čo robím, snažím sa robiť aby to bolo najlepšie. Áno, stojím si za tým, že tvoje videá sú dobré. Tá kompresia pre YouTube to zabíja, ale za to ty nemôžeš. Pri týchto veciach je dôležitý skôr zvuk ako obraz a musím povedať, že aj keď nič moc zvuk, tie kazeťáky hrajú výborne, a ten úbytok na kompresii si hravo domyslím. Skúsim to s tou D90. Jedna vec je niečo nahrať, ale tá postprodukcia, zostrih a nejaký ten efekt, čo tam musí byť, do toho sa mi teda nechce. Pravda je, že pri statike fokus používať nemusím, ale myslel som si, že ty používaš sem tam nejaký ten zoom. Ale to nie je podstatné, na to je strih, aby som sa vyhol tej blbej transfokácii a následne niečo na relatívne malom displeji doostroval za behu. Ye ye, mám 18-200 Nikor objektív, dá sa na ňom pri takýchto veciach urobiť brutálne malá hĺbka ostrosti. Vieš, ja som odchovaný na analógu a zažil som televíziu keď sa prechádzalo z Betacam SP na Digital Betacam a to boli teda ozaj kvalitatívne rozdiely. Nemyslím obrazu, ale práca s pásmi. Analógy boli zašmrncané, zaryhované,citlivé na každú blbosť. Kameraman ti doniesol niečo do správ a ty si zistil že použil nejakú blbú pásku a predseda vlády poskytol rozhovor, kde sa v strede objavila pestrofarebná ryha a ty si nemohol ten zvuk inzertovať nejakými ilustračkami. Musel to byť synchrón a čo teraz?? Nevravím, keď sa zase na digitále rozsypal obraz a pošahalo to time kód, tak drblo celé vysielanie, lebo už programy odbavoval softvér a ten keď nemal korektnú časovú informáciu z TC, tak vypol mašinu - vo vysielaní tma a v lepšom prípade logo TV a poprask na OP-čku . Proste bolo to bezstarostné nebolo treba niečo komprimovať a zachraňovať aby to nebol veľký súbor, naopak, digital BTC bola bezstratová kompresia 2:1 pri dátovom toku 125 Mb/s a keď som strihal z kaziet, nebolo treba čakať, než sa niečo načíta, presunie, všetko cez ovládanie a strihalo sa jedna báseň. Všetko sa to "napálilo" na kazetu a mohlo sa vysielať. Medzitým vznikol nejaký SX, čo sme my nepoužívali a tam už bol tuším MPEG2. Tak potom bodaj by som nebol averzívny na komprimované videá, kde to cvrliká a zvuk je ako zo šitového čínskeho mobilu a mám chuť praštiť DIGITÁLNU HDD kameru o zem, ktorej 1,5 minútové video má tuším vyše 800 mega a kockuje ako detská mozaika.
Máš pravdu a malo mam to napadnúť hneď. To nie je ako na kazeťáku, vymeníš kladku a ideš ďalej, maximálne ak nesedia priemery osky, tak ju prezuješ, ale na nejakej Digi8 si kladku len tak netrúfam meniť. A že to majú vypočítané tú životnosť gumy, tak to áno. 3-5 rokov dovi! Nová sa neoplatí, ani si netrúfam skúmať čo by stála.
Ale no tak, ja viem, že nemáš štúdio, ale páčilo sa mi, ako si to vzal vážne, statív, slúchadlá, pekne mikrofón, velice fajn! Takže OK, ako prvé bude video tvojho obľúbeného Panasonic TR-1200X. Kedy síce neviem, ale už keď takto rozmýšľam, tak sa k tomu určite odhodlám.

SHARP GF-8989,JVC RC-656L
riki
email: richardrangl@seznam.cz
datum: 16.02.2011 20:43:41

Můj názor na oba rmgf:Pokud bych si mohl vybrat,Sharp by byl můj favorit na to,že bude letos 30let,fešák i dnes,vybaven Dolby Nr,pěkný měkký zvuk,v inetriéru velmi slušivý,JVC rovněž Dolby Nr,ale zastřený zvuk bez výšek a design nic moc,plastová nasympatická hranatá krabice.

Vitaj!
Eduard, site admin www.BOOMBOX.wbl.sk
email: boombox@wbl.sk
datum: 16.02.2011 22:22:52

Riki vitaj a ukáž sa častejšie!




 
Fórum  » Témy prenesené z boombox.wbl.sk  » GF 8989
| + -