Práve tu sú 150 návštevníci a žiaden člen nie je on-line
Voľná diskusiaTu môžete diskutovať o všetkom možnom |
COFI_NO_PUBLIC_WRITECOFI_NO_PUBLIC_WRITE_LOGINCOFI_ORCOFI_NO_PUBLIC_WRITE_REGISTER |
COFI_GOTO_LAST_ENTRY |
» Voľná diskusia | » Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 |
Eduard 90 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: Bratislava Slovakia |
16.05.2011 21:11Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777Tu sa môžeme rozprávať o mojom Sharpe GF-777. Ak budem vedieť, odpoviem. Krtek položil prvú otázku, aj keď na nesprávnom mieste v Návštevnej knihe: Oceňuju že ses nezastřelil,když jsi uviděl v kultovním japonským boomboxu tesláckou desku! :D A jakou má ten tuner teda citlivost,když měl někdo potřebu tam bastlit anténní zesilovač? Eduard, Site admin www.boombox.sk |
Eduard 90 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: Bratislava Slovakia |
16.05.2011 21:25 Re: Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 Na streľbu to nebolo, ale šok, ktorý som dostal, bol fakt mrazivý. Čakal som všeličo, ale toto určite nie.Poviem ti tak, v Bratislave máš na každom rohu nejakú FM stanicu, no a keďže bývam v Petržalke, mám tu otvorené maďarské aj rakúske stanice. V éteri je teda dosť pretlak a stanice sa veľakrát aj hádajú. Nesťažujem si na citlivosť prijímača, je dobrá. Otázna je selektivita, ale keď tu Fun rádio kúri pekelným výkonom a zvuk je cez ten ich miliónový procesor natlakovaný ako hrom, niet divu, že sa to tu mieša jedno cez druhé. Chlapík, čo mi ho predal ale býva vyše 30 km od Bratislavy smerom na Trnavu a v dobách, keď sa naše stanice počúvať moc nedali, počúvali sme Österreich 3, skrátene Ö3. Tá stanica hrala za socíku všade a bol to náš jediný kontakt so západnou kultúrou. No a možno tam ďalej za Bratislavou už nebol tak dobrý signál, tak museli bastliť nejaký zosilňovač. Mimochodom, dnes som si pustil rádio na 777, no tak dobre, rádio na ňom pekne duní, ale kazety, tam ešte urobím nejaké pokusy, tie nehrajú dobre. Eduard, Site admin www.boombox.sk |
krtek 44 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: COFI_NO_LOCATION |
17.05.2011 19:36 Re: Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 Víš jak funguje to pružinový echo? Já si to nedovedu představit. |
17.05.2011 20:55 Re: Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 V živote by som na takéto niečo neprišiel a pritom je to pomerne jednoduché. Lenže po vojne je každý generál, že áno?Ide o to rozbočiť zvuk z ponukového zariadenia (mikrofón, gitara, synthesizer) vyslovene na vedľajšiu koľaj, po ktorej ide zvuk do budiaceho trafa, ktoré indukciou rozhýbe jemne nastavené pružiny. Tými pružinami zvuk, ktorý sa po ceste rozhádže, prechádza na druhý koniec, kde je snímaný ďalšou cievkou s jadrom a z toho snímača sa sníma zvuk do predzosilňovača, kde je ešte možnosť korigovať dĺžku ozveny, alebo delay. Samozrejme v ovládaní efektu je ešte možnosť mixovať pomer origo zvuku a zhallovaného zvuku. Kvalita, jemnosť, pevnosť, napruženie - od toho závisí vlastne vernosť ozveny. V Sharpe je jedna blbá pružina, na môj vkus dosť tvrdá a z takéhoto niečoho sa veľa čakať nedá. To "Echo" aj tak znie. Ta ta ta ta ta.... Mám svoje kombo Peawey, ktoré som používal na basgitaru a to má vstavaný pružinový hall. Tomu sa hovorí pán HALL! Môžeš si to pozrieť tu na galérii Picasa. Má tri pružiny a je to moc fajnová záležitosť. Raz za 5 rokov treba prečistiť kontakty na konektoroch, ktoré vedú do pandorinej skrinky a hall si spieva ďalej. Nevylučujem, že som tu uviedol niečo čo je v skutočnosti inak, takže ak je vo veciach pružinového hallu niekto znalejší, nech ma opraví. Eduard, Site admin www.boombox.sk |
Schwarz14 17 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: COFI_NO_LOCATION |
01.07.2015 09:10 Re: Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 Edo,plánuješ ten Sharp aj nejak upraviť??Buď dáš LED ako podsvietenie na stupnicu rádia alebo čo.No je to tvoj stroj rob si s tým čo chceš |
01.07.2015 21:38 Re: Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 V žiadnom prípade nechcem pchať do takýchto zariadení LED diódy na podsvietenie, ani LED pásiky. Ono je to ako sa hovorí potom naveky, ale už to nie je autentické. Ale na druhej strane, bolo by to praktické.Eduard, Site admin www.boombox.sk |
mirda 6 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: COFI_NO_LOCATION |
05.07.2015 11:52 Re: Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 Zdravím,už jsem o tom psal Edovi,nezdáli se mi výšky,tak jsem odmontoval výškový repro a co jsem tam našel?Clona před výškáčem.Po odstranění clony se výšky výrazně zlepšily. |
» Voľná diskusia | » Otázky a odpovede k môjmu Sharp GF-777 |