Práve tu sú 149 návštevníci a žiaden člen nie je on-line
Voľná diskusiaTu môžete diskutovať o všetkom možnom |
COFI_NO_PUBLIC_WRITECOFI_NO_PUBLIC_WRITE_LOGINCOFI_ORCOFI_NO_PUBLIC_WRITE_REGISTER |
COFI_GOTO_LAST_ENTRY |
» Voľná diskusia | » Technics RS-TR 313 |
Jardo 17 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: COFI_NO_LOCATION |
31.12.2014 19:04Technics RS-TR 313Ahojte,dnes do obeda namiesto chlastania a hadzania petardov na ludi,sa mi podarilo rozbehat kazetovu - nahravaciu mechaniku,/ktorá mala problém s pretáčaním a aj s prehrávaním a vobec,celé to hrozne blblo a trpelo/ na Tomto stroji.Celu mechaniku som rozhadzal,odstranil stary zatvrdnuty mazaci tuk,všetky osky,ozuby,pierka a dotykove plochy som riadne prečistil a nanovo premazal.Samozrejme mechaniku som pregumičkoval.Po poskladani a naslednom testovaní mechanika prehrala moju oblubenu MC kazetu kapelu ABBA. :)Poviem Vám,som normál na seba hrdý,je to perfiš pocit. |
Eduard 90 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: Bratislava Slovakia |
01.01.2015 21:46 Re: Technics RS-TR 313 Blahoželám Jardo! Nestretlo ťa teda niečo také, akože zložíš to a musíš 10x rozobrať, lebo to stále nejde podľa predstáv, prípadne ti niečo nenávratne odstrelilo spod skrutkovača, alebo nebodaj sa nejaký plast rozdrvil medzi prstami. Hej je to slastný pocit a teraz povedz všetkým, koľko ťa to stálo voľného času, než si to dal dokopy k zdárnemu koncu! Je to zaplatená robota? Pretože mňa oslovuje veľa ľudí, nech im pozriem deck, veď to budú asi len gumičky, veď ja v tom mám prax... Iste a hlavne keď sa všetko začne kaziť a rozpadávať pod rukami, pretože do doby rozobrania to držala pokope iba helvétska viera a kopa mastného prachu. Vitaj v klube! Eduard, Site admin www.boombox.sk |
02.01.2015 10:16 Re: Technics RS-TR 313 Ahoj,Deck som si kupoval pre seba,takže zaplatené to mám tým že to šlape :)Mal som kus štastia,lebo deck nebol otvarany žiadnym znudeným profíkom...všetko bolo pekne zablombované.Mašina zrejme niekde ležala v garáži,lebo vnutro bolo riadne vykvytnute hrdzou.Samotna operácia prebiehala 1 deň - cele som to zozhadzal a precistil + premazal tam kde treba.nasledne poskladal /nič nezostalo ani sa nezlomilo/ po zapojeni to vydavalo hrozny zvuk,tak ma napadlo ej Jaroslav niečo si zle zložil,tak odznovu.Po celodennom patrani /sakra ved vsetko je pekne v sebe ako ma/ som zistil ze jeden plastovy diel na ktorom je taka mala priehlbinka ktora sluzi na udrzanie osky ozubu na mieste je nejak vybehana a pri chode sa ten ozub z nej dostane von a nasledne to rachoce.Tak aspon som nasiel zavadu,ale to ma uz hrozne bolel chrbat a s vedomim ze rano to bude do hodinky urobene som to na dnes zabalil.Rano cigaretka,kavicka a idem na to :)po bezesnej noci co s tým... som priehlbinku prehlbil takou frezkou na gravirovanie /fakt iba mikroskopicky som do toho zabrusil/ po poskladani bol zvuk preč a magič šlape pefektne.Hovorim,mal som štastie že sa v tom nikto /narozdiel od mojej vintage zostavy sony/ nehrabal.Takže tak :) |
Eduard 90 COFI_POSTSCOUNTER COFI_OFFLINE_GUEST COFI_LOCATION: Bratislava Slovakia |
03.01.2015 09:56 Re: Technics RS-TR 313 No to sú tie veci, ak je to pre seba, človek na hodiny nehľadí, ani na nič. Ale keď to máš robiť pre druhého s nejakým efektom, stráviš nad tým kopu času, kým tvoja robota doma stojí, tak je to na pováženie. A keď si za to niečo dovolíš zapýtať, tak ti povedia, veď na buzoši za tie peniaze dostanem funkčný kus! Nech sa páči, kúpte si ho, ktovie dokedy pôjde. Možno 3 roky, možno 3 dni. Zase, netreba odsudzovať zásahy do týchto zariadení, majú už svoj vek, človek nemôže čakať, že to pred ním nikto nerobil. Len ozaj ide o to, aby to nechytil do ruky nejaký inžinier chémie, ktorý má bližšie k budhizmu ako k elektronike.Urobil si to veľmi dobre s tým plastom, žiaľ, tak sa to musí robiť, nové diely už nie sú, ale výsledok je presne taký aký má byť - funkčnosť. Eduard, Site admin www.boombox.sk |
03.01.2015 10:57 Re: Technics RS-TR 313 Tak,tak.Ešte na margo opravárov.Niekedy chodila celá Modra za mojim tatkom a nosili mu roznu elektroniku na opravu.Pamatam sa dodnes, ako sa nahrešil na ludi kt.sa v tom vrtali a narobili viac škody.Naopak,ked videl ze niekto v pristroji "nechal poriadok"tak bol nabudeny a robil to s radostou.Ja si nesmierne važim ludi kt.nieco dokazu ako len mlet hubou.Ja ked vidim muzikanta ako hra na nejaky nastroj,tak je to pre mna boh.To plati aj o opravaroch všeobecne.Taktiež poznam exotov tipu " šak ja to vím ale neporadiš?" Trochu sa hrabem aj v pc /inštalačky atd./ a raz kolega doniesol do roboty ntb.druhemu kolegovi že nejde zapnúť.Ludia,to ste ešte nevideli! Ten exot to tam začal rozoberať formou hrubého páčenia klávesnice...šrobiky po stole na ktore položil cely noťas a jazdil po celom stole.Hruza.Neviem ako to dopadlo,ale počul som, že tento opravár mu dal nejake peniaze ako odškodne.Čiže to celé zhrniem.Ak som cukrár a nemam ako-take nadanie ist do tažby dreva v lese tak tam nelezem,lebo si koledujem minimalne o seknutie v krížoch /živilo ma to,tak viem o čom to je/ Nejak som sa rozčmáral a ešte z mobilu hm.to je to čakanie v aute pred obchodom s obuvou Pekny deň prajem. |
» Voľná diskusia | » Technics RS-TR 313 |